Följ med oss till Priorat!
Våra resor sker ett par gånger per år, och alltid i små grupper om max åtta personer. Vi guidar runt i området och tar dig med till våra favoritställen. Vi besöker sevärdheter, restauranger, kulturella resmål och naturligtvis till våra vinproducenter. Vi åker med direktflyg från Arlanda till Barcelona, bor fyra nätter i huvudorten Falset och gör dagsutflykter i området.
En av våra vinproducenter som vi ofta besöker är Maria Sangenís (bilden). Här får man prova vinerna mitt ute bland vingårdarna!
Övriga bilder på denna sida:
- 120 år gammal vinranka på vingården Mas d'en Caçador
- En större bit av den steniga jordmånen llicorella
- Byn Porrera, med 400 invånare och 26 vinerier
- Vingård utanför La Morera de Montsant, byn som ligger precis nedanför det mäktiga Montsant-berget
Vi tillbringar tre härliga heldagar i Priorat, och ni får möjlighet att lära känna denna litet gömda region med de stora vinerna tillsammans med oss. Det blir vingårdsbesök, vinprovningar, luncher och middagar med vinmakare och olika aktiviteter. Sedan anpassar vi innehållet i resan efter lokala händelser och festivaler, allt för att ni ska få uppleva så många olika sidor av regionen som möjligt. Vilka producenter vi besöker kan också variera från resa till resa, beroende på deras tillgänglighet. Vi utlovar fullt program!
Dag 1 - Utresa
Det här är en resdag. Vi åker vid lunchtid med direktflyg från Arlanda till Barcelona flygplats. Därifrån blir det transport i minibuss till huvudorten Falset, ca 1,5 timme. På kvällen har vi bokat bord på en mysig tapasbar vid torget i Falset.
Dag 2 - Gratallops
Frukost på hotellet. Utflykt till Gratallops med omnejd, känt för sina Garnaxta-viner. På förmiddagen besök hos en större vinproducent, därefter lunch på en liten mysig lokal restaurang i Gratallops. På eftermiddagen besök hos en mindre vinproducent, och på kvällen äter vi middag tillsammans på en restaurang i Falset.
Dag 3 - Klostret Escaladei
Frukost på hotellet. På förmiddagen besök på klosterruinen Cartoixa d'Escaladei i norra delen av Priorat. Här får vi lära oss om bakgrunden till regionens namn och vintradition. Vi äter sedan lunch i La Morera de Montsant, den högst belägna byn i Priorat, där vi också besöker en utsiktsplats med fina vyer över dalen. På eftermiddagen gör vi ytterligare ett besök hos en vinproducent, och vänder sedan hemåt mot Falset för litet egen tid och middag på egen hand. Vi tipsar om butiker, vinbarer, tapasbarer och restauranger i Falset.
Dag 4 - Porrera
Frukost på hotellet. Idag åker vi över det höga passet till byn Porrera, känt för sina Carinyena-viner, för ett besök hos en av byns många vinproducenter. Vi äter lunch på en av byns charmiga restauranger, och hinner med ett till besök hos en annan vinproducent på eftermiddagen. På kvällen blir det avslutningsmiddag i Falset: Winemaker's Dinner tillsammans med en av våra producenter och deras viner.
Dag 5 - Hemresa
Frukost på hotellet, avresa tillbaka till Barcelona flygplats i god tid.
Resorna genomförs i samarbete med resebyrån Go InStyle. Alla anmälningar, betalningar och biljetter hanteras av resebyrån. Go InStyle följer de regler och rekommendationer som är utställda av SRF (Svenska resebranschföreningen). Detaljerade resevillkor finns här.
Prioraty Wines står för arrangemang och bokningar på plats och följer med som guide/chaufför på resan.
Priset för resan är 22 400 kr per person i dubbelrum. Vill du istället ha ett enkelrum betalar du ett enkelrumstillägg om 2 500 kr. Lokala turistskatter tillkommer. Du betalar 5 000 kr i anmälningsavgift och resterande andel 30 dagar före avresa.
Detta ingår:
Resedatum under våren 2026:
(8 platser kvar)
(endast 2 platser kvar)
Anmäl er hos resebyrån Go InStyle via mail med knappen nedan. Skriv "Priorat-resa" i ämnesraden, ange ert/era namn, telefonnummer och epost samt vilket resetillfälle som avses i meddelandet. När ni får en bekräftelse från Go InStyle är era platser registrerade på resan.
När vi har nått åtta deltagare på en resa stängs anmälningarna till den resan. Vi förbehåller oss också rätten att ställa in en resa vid för få deltagare.
DOQ Priorat är ett av två vinområden med den högsta kvalitetsklassningen i Spanien. Vi kommer förstås att besöka vinproducenter och prova en hel del vin under resans gång. Det är OK att spotta - be om en escupidor i så fall!
När vi besöker vinproducenter brukar besöket ofta innebära en tripp till någon av deras vingårdar. Här går vi bland vinrankorna i llicorella-sluttningarna, där det ibland är brant och stenigt. Och vägen dit kan vara litet skumpig.
Vårt transportmedel på plats är en minibuss med 9 platser (8 resenärer plus chaufför/guide). En av platserna har litet sämre benutrymme än de andra, men det brukar lösa sig genom att man byter platser då och då.
Ta med en mellanstor väska. Alla väskor ska få plats i minibussen under transfer från flygplatsen till Priorat (ca 1,5 timme). Det finns visserligen gott om utrymme bakom den bakre sätesraden, men det kan ändå bli en utmaning att få plats med 9 stora väskor.
Området Priorat är i princip glesbygd, med slingriga vägar mellan de tio små byarna. Vi besöker små familjeproducenter med småskalig produktion, där det helt enkelt inte finns plats för en större grupp turister. Därför gör vi resorna i små grupper om 8 resenärer plus guide/chaufför. Det är kanske inte lyxigt, men vi lovar att de personliga mötena blir något att komma ihåg!
Vi ordnar också ett för-möte ungefär en månad före avresa, där ni som resenärer får bekanta er med varandra, veta mer om Priorat och prova några viner litet i förväg. Dessa möten sker i Stockholm.