Om Prioraty Wines

Vi är en importör som är helt fokuserade på vin från området Priorat, ett litet och unikt vinområde i Katalonien, Spanien. Vår mission är att vara goda ambassadörer för regionen och att få fler vinälskare i hela Sverige att upptäcka de fantastiska vinerna från DOQ Priorat.

Jerker och Åsa

Hej!

Vi heter Jerker och Åsa Bergström och har länge haft ett intresse för vin. Vi har båda vanliga heltidsjobb och driver Prioraty Wines som ett passionsprojekt.

Varför DOQ Priorat?

Det hela började med en resa till Barcelona där Åsa fick smaka ett vin som slog henne med häpnad. Hon var genast tvungen att få veta mer och fick lära sig att vinet hade sitt ursprung aldeles i närheten, i ett litet område bland bergen. Det blev grunden till en andra resa, som Jerker fick i 50-års present. Väl där så var det kärlek vid första ögonkastet - miljön, de gästvänliga odlarna och fantastiska viner. 

Väl hemma i Sverige igen och under pågående Covid-19 så fick vi idén att fler måste få chansen att smaka dessa viner. Drygt ett år senare hade vi fått in vår första flaska på systembolaget. 

Tillgänglighet och prisnivå

Låga volymer och höga kvalitetskrav gör att viner från Priorat aldrig kommer att ligga lågt i pris. Det du betalar för är kvaliteten på druvorna, slitet på vingården och hantverket i vintillverkningen.

Vi vill dessutom att våra viner ska vara tillgängliga för alla, utan krångel. Därför har vi valt att erbjuda vinerna via Systembolagets beställningssortiment, med distribution över hela landet. Vårt mål är att du ska kunna köpa en enstaka flaska för att prova - året runt, landet runt.

Texten "Priorat" på ett dörrhandtag

EKO-certifiering

Eftersom flera av våra producenter arbetar ekologiskt och har certifierat sina viner så tycker vi att det är viktigt att vi som importör också är EKO- certifierade. Prioraty Wines är därför certifierat av SMAK för handel med ekologiska viner enligt standarden SE-EKO-03.

Har du frågor eller funderingar?
Kontakta oss