Vingårdar
Druvorna till Viatge al Priorat kommer från 8 - 20 år gamla vinstockar på vingårdarna La Garranxa, Els Carners och Les Eres. Skördeuttaget är i snitt 1,5 kg druvor per vinstock.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand under andra halvan av september och första halvan av oktober. Jäsningen startar med 2-3 dagars macerering i 10°C. Vinet jäser sedan under max 28 °C i 15 - 20 dagar.
Lagring
Vinet lagras 12 månader på använda franska ekfat som tidigare använts till Les Sentius och Les Eres.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
55 % Garnatxa , 18 % Carinyena, 18 % Cabernet Sauvignon, 9 % Merlot
Alkoholhalt
14 %
Produktion
10 000 flaskor och 300 magnumbuteljer
Producent
Celler Joan Simó
Pris
239 kr