Viatge al Priorat 2022

Din entrébiljett till Priorat! Lillebror till frimärksvinet Les Sentius.


Vingårdar
Druvorna till Viatge al Priorat kommer från 8 - 20 år gamla vinstockar på vingårdarna La Garranxa, Els Carners och Les Eres. Skördeuttaget är i snitt 1,5 kg druvor per vinstock. 

Vinifiering
Druvorna skördas för hand under andra halvan av september och första halvan av oktober. Jäsningen startar med 2-3 dagars macerering i 10°C. Vinet jäser sedan under max  28 °C i 15 - 20 dagar.

Lagring
Vinet lagras 12 månader på använda franska ekfat som tidigare använts till Les Sentius och Les Eres.

Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.

Druvor
55 % Garnatxa , 18 % Carinyena, 18 % Cabernet Sauvignon, 9 % Merlot

Alkoholhalt
14 %

Produktion
10 000 flaskor och 300 magnumbuteljer

Producent
Celler Joan Simó

Pris
239 kr


Om producenten - Celler Joan Simó

Gerard Batllevell Simó har sitt vineri i ett stort släkthus mitt i Porrera. Sedan 1999 gör han vin från familjens gamla vingårdar i Porrera och Bellmunt under eget namn.

Celler Joan Simó DOQ Priorat