Vingårdar
Druvorna till Les Sentius kommer från vingården La Garranxa i Porrera. Här växer 11 000 vinstockar med en medelålder på 20 år. Skördeuttaget är 1,5 kg druvor per vinstock.
Vinifiering
Tre dagars macerering i 10°C. Vinet jäser sedan under max 28 °C i totalt 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker under lagringen.
Lagring
Vinet lagras 15 månader på ekfat som tidigare använts för Les Eres.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
60 % Garnatxa Negra, 10 % Carinyena, 15 % Syrah, 15 % Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt
14,5 %
Produktion
8 532 flaskor samt 1000 magnumbuteljer
Producent
Celler Joan Simó
Pris
259 kr
Allt om Vin, mars 2022:
Smakrikt med inbakade syror, stråk av plommon, lite läder och med glöd i avslutningen.