Vingårdar
Druvorna kommer från vingårdar i La Morera de Montsant på ca 750 meters höjd precis vid foten av Montsant-berget. Vingårdarna planterades i början av 2000-talet.
Vinifiering
Jäsning av de ingående druvorna var för sig ca 30 dagar i temperaturer mellan 18 och 21 grader C.
Lagring
Viognier-vinet lagras på ståltank, medan Pedro Ximenes-vinet får ligga på ekfat i ca 6 månader. Därefter blandas de båda vinerna och får mogna på flaska. Vinet buteljerades i juni 2018, utan filtrering.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
90 % Viognier, 10 % Pedro Ximenes
Alkoholhalt
14,5 %
Produktion
1500 flaskor
Producent
Celler Pasanau
Pris
229 kr
Vår kommentar
Ett moget vin med typiska mineraltoner och en viss fatlagringston
Allt om Vin, oktober 2022:
Toner av tropisk frukt, blommor och liten mineralitet. Fruktsyran finns där och helheten har balans och lite finess.
Munskänkarna, april 2023 (15 p):
Doft av fino sherry, citrus, äpple, nötter och lite skoputs. Ganska fyllig kropp, intensiv nötighet och pigg, lång syra med värme i eftersmaken.