Slutsåld! Les Myriams Viognier 2017

Vingårdar
Druvorna kommer från vingårdar i La Morera de Montsant på ca 750 meters höjd precis vid foten av Montsant-berget. Vingårdarna planterades i början av 2000-talet.

Vinifiering
Jäsning av de ingående druvorna var för sig ca 30 dagar i temperaturer mellan 18 och 21 grader C.

Lagring
Viognier-vinet lagras på ståltank, medan Pedro Ximenes-vinet får ligga på ekfat i ca 6 månader. Därefter blandas de båda vinerna och får mogna på flaska. Vinet buteljerades i juni 2018, utan filtrering.

Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.

Druvor
90 % Viognier, 10 % Pedro Ximenes

Alkoholhalt
14,5 %

Produktion
1500 flaskor

Producent
Celler Pasanau

Pris
229 kr

Vår kommentar
Ett moget vin med typiska mineraltoner och en viss fatlagringston

Allt om Vin, oktober 2022:
Toner av tropisk frukt, blommor och liten mineralitet. Fruktsyran finns där och helheten har balans och lite finess.

Munskänkarna, april 2023 (15 p):
Doft av fino sherry, citrus, äpple, nötter och lite skoputs. Ganska fyllig kropp, intensiv nötighet och pigg, lång syra med värme i eftersmaken. 

Om producenten - Celler Pasanau

Jordi Pasanau är tredje generationens vinmakare i La Morera de Montsant. Druvorna kommer från ekologiska vingårdar i La Morera och Poboleda och vinerna buteljeras sedan 1995 under eget namn.