SLUT - Garnatxa Blanca 2021 

Ett gyllengult, elegant och friskt vin där druvan Garnatxa Blanca har huvudrollen. Inga ekfat här inte!


Vingårdar
Garnatxa Blanca är en naturlig vit variant av druvan Garnatxa.

Druvorna till vinet kommer från en vingården Les Sentius i Porrera. Denna branta vingård ligger mot öster på 380 - 450 meters höjd, skyddad mot den varma vind som kallas "serè" men exponerad för den fuktiga eftermiddagsvinden "garbinada". Vingårdens läge gör att det är varmt på morgonen och svalt på eftermiddagen, vilket gör den idealisk för Garnatxa Blanca. Vinstockarna är planterade i costers.

Vinifiering
Alla druvor skördas för hand i början av september månad. Druvorna pressas lätt och kyls ner i 36 timmar innan jäsningen startas. Jäsningen pågår i 30 dagar under under strikt temperaturkontroll.

Lagring
Efter jäsningen får vinet vila i ståltank på sin jästfällning. Årgång 2021 buteljerades i april 2022.

Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.

Druvor
100 % Garnatxa Blanca

Alkoholhalt
14 %

Produktion
930 flaskor

Producent
Giol Porrera

Pris
299 kr

Munskänkarna, april 2023 (14,5 p):
Fyllig, gyllengul färg. Dov, blommig doft av grillad citron, konserverade persikor, hallon, banan, Campari och äpplejuice. Drygt medelfyllig fruktig smak med integrerad fruktsyra i en medelfyllig kropp med viss fetma och lätta tanniner. Drag åt orangevin. 

Om producenten - Giol Porrerra

Jonàs Macip Simó startade Giol Porrera för att måna om familjens traditioner som vinodlare och vinmakare och föra dem vidare till kommande generationer. Första årgången buteljerades 2018.

Giol Porrera DOQ Priorat Vinproducent