Mas d'En Compte Blanc 2017 

Vingårdar
Druvorna kommer från 30 år gamla vinstockar på vingårdarna Mas d'En Compte och Mas d'En Caçador, som ligger på 350 - 500 meters höjd och i huvudsak är orienterade åt nordost. Jordmånen är llicorella och skördeuttaget är ca 1,5 kg per vinranka.

Vinifiering
Druvorna skördas för hand från slutet av september och en bit in i oktober och får macerera med sina skal i ett dygn. Jäsningen sker i ekfat. Varje vin vinifieras för sig under kontrollerad temperatur.

Lagring
Vinet lagras på nya franska och ungerska ekfat i 10 månader.

Druvor
50 % Garnatxa Blanca, 25 % Xarel.lo, 25 % Picapoll Blanc

Alkoholhalt
13,5 %

Produktion
15 000 flaskor

Producent
Celler Cal Pla

Pris
259 kr
Vid köp av 6 flaskor levereras vinerna i en trälåda

Vår kommentar
Ett fullmatat vin med tydlig fatkaraktär och god lagringspotential


Om producenten - Celler Cal Pla

Joan Sangenís är åttonde generationens vinmakare på Celler Cal Pla i Porrera. Från 1996 buteljeras vinerna från familjens vingårdar under eget namn.