Mas d'En Caçador Velles Vinyes 2019

Från en specifik vingård med vinstockar planerade i början av 1900-talet. Producentens toppvin, enbart 626 flaskor. Drick nu eller lagra länge!


Vingårdar
Druvorna till vinet kommer enbart från gamla vinstockar på vingården Mas d'en Caçador i Porrera. Denna vingård är en av de äldsta vingårdarna i hela Priorat, och ligger som en amfiteater mot norr och väst på 350 - 450 meters höjd. Vingården planterades i början på 1900-talet med både röda och vita druvsorter, ofta med de druvor som vinbönderna ville bevara för eftervärlden och försöka skydda från vinlusen phylloxera. Här kan man därför hitta druvsorter som bara finns kvar på denna vingård. Alla druvor växer på branta sluttningar (costers).

Vinifiering
Alla druvor skördas för hand. Vinet är spontanjäst i ståltankar om 1000 liter. Vinerna återfuktas för hand under jäsningen, som sker under strikt temperaturkontroll.

Lagring
12 månader på nya franska ekfat om 300 liter. Kan lagras på flaska i ytterligare 15 - 20 år.

Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.

Druvor
65 % Carinyena, 30 % Garnatxa Negra, 5 % Picapol Negra

Alkoholhalt
15 %

Produktion
626 flaskor

Producent
Giol Porrera

Pris
498 kr

Munskänkarna, november 2022 (15 p):
Generös doft av rödbeta, plommon, chark, björnbär, timjan och apelsinskal. Fyllig, rund, fruktig smak med frisk fruktsyra och tydliga, men runda tanniner med inslag av sälta.

Om producenten - Giol Porrera

Jonàs Macip Simó startade Giol Porrera för att måna om familjens traditioner som vinodlare och vinmakare och föra dem vidare till kommande generationer. Första årgången buteljerades 2018.

Giol Porrera DOQ Priorat vinproducent