Vingårdar
Druvorna till vinet kommer till allra största delen från vingården La Cometa utanför Porrera. Här växer vinrankor som är mer än 40 år gamla direkt på sluttningarna - costers - utan terrasser. Jordmånen är llicorella och vingården är just nu på väg mot ekologisk certifiering.
Vinifiering
Druvorna väljs ut i vingården och skördas för hand i mitten av september. De fraktas till vineriet i boxar om 18 kg. Stjälkarna plockas bort och druvorna kallmacereras sedan i 48 timmar. Därefter pressas druvorna, och jäsningen sker sedan i ståltankar. Mot slutet av jäsningen flyttas vinet över till ektunnor och får jäsa klart i tunnorna.
Lagring
Vinet lagras 4 månader på sin jästfällning i franska ekfat och buteljeras sedan utan filtrering eller klarifiering. Årgång 2023 är buteljerad i april 2024.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
97 % Garnatxa Blanca, 3 % Macabeu
Alkoholhalt
14 %
Produktion
3157 flaskor
Producent
Sangenís i Vaqué
Pris
319 kr