Les Sentius 2019

Din entrébiljett till Priorat - både fruktigt och med bra struktur. Frimärksvinet!


Vingårdar
Druvorna till Les Sentius kommer från vingården La Garranxa i Porrera. Här växer 11 000 vinstockar med en medelålder på 20 år.  Skördeuttaget är 1,5 kg druvor per vinstock.

Vinifiering
Tre dagars macerering i 10°C. Vinet jäser sedan under max  28 °C i totalt 20 dagar.

Lagring
Vinet lagras 15 månader på ekfat som tidigare använts för Les Eres. Den malolaktiska konverteringen sker under lagringen på ekfaten.

Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.

Druvor
60 % Garnatxa Negra, 10 % Carinyena, 15 % Syrah, 15 % Cabernet Sauvignon

Alkoholhalt
14,5 %

Produktion
8 532 flaskor samt 1000 magnumbuteljer

Producent
Celler Joan Simó

Pris
259 kr

Allt om Vin, mars 2022:
Smakrikt med inbakade syror, stråk av plommon, lite läder och med glöd i avslutningen.
(Årgång 2018)

Munskänkarna, februari 2024:
Fruktdriven, kryddig doft av mörka plommon, björnbär, skogsmossa, svarta oliver, tallbarr och rostad ek. Ung, ännu lite ostyrig smak med hög, nästan skarp fruktsyra och tydliga, ganska torra tanniner i en drygt medelstor kropp. Lagras!

Om producenten - Celler Joan Simó

Gerard Batllevell Simó har sitt vineri i ett stort släkthus mitt i Porrera. Sedan 1999 gör han vin från familjens gamla vingårdar i Porrera och Bellmunt under eget namn.

Celler Joan Simó DOQ Priorat