Les Sentius 2018

Vingårdar
Druvorna till Les Sentius kommer från vingården La Garranxa i Porrera. Här växer 11 000 vinstockar med en medelålder på 20 år.  Skördeuttaget är 1,5 kg druvor per vinstock.

Vinifiering
Tre dagars macerering i 10°C. Vinet jäser sedan under max  28 °C i totalt 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker under lagringen.

Lagring
Vinet lagras 15 månader på ekfat som tidigare använts för Les Eres.

Druvor
60% Garnatxa Negra, 10% Carinyena, 15% Syrah, 15% Cabernet Sauvignon

Alkoholhalt
14,5 %

Produktion
8 532 flaskor samt 1000 magnumbuteljer

Producent
Celler Joan Simó

Pris
245 kr

Vår kommentar
Ett medelfylligt, smakrikt och ursprungstypiskt vin

Om producenten - Celler Joan Simó

Gerard Batllevell Simó har sitt vineri i ett stort släkthus mitt i Porrera. Sedan 1999 gör han vin från familjens gamla vingårdar i Porrera och Bellmunt under eget namn.

Celler Joan Simó DOQ Priorat