Les Myriams Viognier 2022

Ett friskt och blommigt ekologiskt vitt vin från högt belägna vingårdar, gjort på en druva som inte är så vanlig i Priorat.


Vingårdar
Druvorna kommer från vingårdar i La Morera de Montsant på ca 750 meters höjd precis vid foten av Montsant-berget. Vingårdarna planterades i början av 2000-talet.

Vinifiering
Jäsning av de ingående druvorna var för sig ca 30 dagar i temperaturer mellan 18 och 21 grader C.

Lagring
Båda vinerna är lagrade på ståltank i 6 månader. Därefter blandas vinerna och får mogna på flaska. Vinet buteljerades i april 2023, utan filtrering.

Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.

Druvor
85 % Viognier, 15 % Garnatxa Negra

Alkoholhalt
14 %

Produktion
1500 flaskor

Producent
Celler Pasanau

Pris
259 kr

Munskänkarna, september 2023 (13,5 p):
Fruktig och frisk doft av citrus, päron och vita blommor. Medelfyllig kropp med pigg fruktsyra, ren och neutral mittpalett, samt en frisk eftersmak.

Vinodino.se, sommaren 2023:
Detta vin har en sofistikerad smakprofil som utmärks av rika och intensiva smaker av aprikoser, persikor och honung. Dessutom framhävs en subtil mineralitet som ger vinet en fantastisk komplexitet. Doften är förförisk med aromer av vita blommor, citrusfrukter och en hint av exotiska frukter.

Les Myriams Viognier Celler Pasanau 2022 är ett vin som kommer att förgylla dina smakupplevelser med sin eleganta smakprofil, förföriska doft och enastående kvalitet. Oavsett om du njuter av det vid en särskild tillställning eller vid en avkopplande middag, kommer detta vin att ge dig en oförglömlig upplevelse.

Om producenten - Celler Pasanau

Jordi Pasanau är tredje generationens vinmakare i La Morera de Montsant. Druvorna kommer från ekologiska vingårdar i La Morera och Poboleda och vinerna buteljeras sedan 1995 under eget namn.