Vingårdar
Årgång 2021 av detta vin hämtar alla sina druvor från en och samma vingård - Mas d'en Caçador, strax utanför Porrera.
Vingården ligger på 350 - 450 meters höjd och vetter i huvudsak mot norr och väst, men det finns även delar som vetter mot söder. Här finns två hektar sluttningar (costers) och fyra hektar terrasser, med i snitt 3500 vinstockar per hektar. Skördeuttaget är under 4000 kg per hektar, eller litet drygt 1 kg per vinstock. Druvorna till detta vin kommer från costers. En del av druvorna kommer från riktigt gamla vinstockar, planterade i början av 1900-talet!
Vinifiering
Alla druvor skördas för hand. Vinet är spontanjäst i ståltankar om 300 och 500 liter beroende på druva. Garnatxa vinifieras med hela druvor, Carinyena med en viss del hela druvor och en liten andel stjälkar. Vinerna remonteras (återfuktas) för hand under jäsningen, som sker under strikt temperaturkontroll.
Lagring
14 månader på franska ekfat.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
50 % Garnatxa Negra, 50 % Carinyena
Alkoholhalt
14,5 %
Produktion
3900 flaskor
Producent
Giol Porrera
Pris
359 kr
Allt om Vin, mars 2022:
Fylligt och lagom maffigt med toner av mörk frukt, kakao, kryddor. Bra och balanserad skjuts i eftersmaken.
(Årgång 2018)
Munskänkarna, februari 2023 (14,5 p):
Varm, solmogen doft av mörka bär, lakrits, gummi, plommon, björnbär, vanilj och mörka körsbär. Drygt medelfyllig, stram smak med unga tanniner, balanserad fruktsyra, tydlig beska samt ett kryddigt, eldigt avslut.
(Årgång 2018)