Vingårdar
Monlleó är det gamla familjenamnet i släkten hos Pere Sangenís. Druvorna till vinet kommer från gamla vinstockar på vingårdar som gått i arv i släkten. Till vinet Clos Monlleó används enbart druvor av högsta kvalitet.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand. De båda druvsorterna får jäsa tillsammans, vilket är ovanligt i Priorat. Jäsningen sker med naturjäst i kaklade betongtankar inbyggda i golvet. Efter jäsningen buteljers vinet utan att klarnas eller filtreras.
Lagring
Vinet lagras 18 månader på nya franska ekfat. Slutligen lagras buteljerna i hela 10 år (!) innan de släpps på marknaden.
Druvor
50 % Garnatxa, 50 % Carinyena
Alkoholhalt
15,5 %
Produktion
2000 flaskor
Producent
Sangenís i Vaqué
Pris
529 kr
Vid köp av 6 flaskor levereras vinerna i en trälåda
Vår kommentar
Ett mycket moget och fylligt vin