Clos Monlleó 2010

Vingårdar
Monlleó är det gamla familjenamnet i släkten hos Pere Sangenís. Druvorna till vinet kommer från gamla vinstockar på vingårdar som gått i arv i släkten. Till vinet Clos Monlleó används enbart druvor av högsta kvalitet. 

Vinifiering
Druvorna skördas för hand. De båda druvsorterna får jäsa tillsammans, vilket är ovanligt i Priorat. Jäsningen sker med naturjäst i kaklade betongtankar inbyggda i golvet. Efter jäsningen buteljers vinet utan att klarnas eller filtreras.

Lagring
Vinet lagras 18 månader på nya franska ekfat. Slutligen lagras buteljerna i hela 10 år (!) innan de släpps på marknaden.

Druvor
50 % Garnatxa, 50 % Carinyena

Alkoholhalt
15,5 %

Produktion
2000 flaskor

Producent
Sangenís i Vaqué

Pris
529 kr
Vid köp av 6 flaskor levereras vinerna i en trälåda

Vår kommentar
Ett mycket moget och fylligt vin

Om producenten - Sangenís i Vaqué

Pere Sangenís och Conxita Vaqué startade sin vinkällare redan 1978, och började som första vineri i Porrera att buteljera vin under eget namn 1995. Nu har döttrarna Maria och Núria tagit över.