Vingårdar
Vinmakare till detta vin är Jordi och Sussis unga dotter Alzina Aixalà. Hon ville återinföra den typiska Priorat-druvan Garnatxa Peluda ("Hairy Grenache") på familjens vingårdar i Torroja del Priorat och planterade därför 5000 plantor på vingården Pardelasses. Vingården är vänd mot söder och ger ca 2600 kg druvor per hektar, varav ca 250 kg Garnatxa Peluda används till detta vin. Carinyena-druvorna tas från vingården Les Clivelles, där de odlas på costers. All hantering är ekologisk. Garnatxa Peluda ger eleganta och mjuka viner men kan vara litet opålitlig när det gäller volym år från år. Med detta vin vill Jordi, Sussi och Alzina blicka bakåt för att hämta traditioner och kunskap, och föra vidare erfarenheterna till nästa generation vinmakare.
Vinifiering
Fermentationen sker endast med naturjäst.
Lagring
Vinet lagras 12 månader på nya bulgariska ekfat.
Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.
Druvor
50 % Carinyena, 50 % Garnatxa Peluda
Alkoholhalt
14,5 %
Produktion
385 flaskor
Producent
Celler Aixalà-Alcait
Pris
425 kr
Vid beställning av 6 flaskor levereras de i en trälåda
Munskänkarna, februari 2023 (15,5 p):
Aromatisk fin doft av röda körsbär, vanilj, björnbär, hallon samt en lätt stenrökig ton. Fruktig, medelfyllig smak med eksötma, spänstig pigg fruktsyra, sandiga tanniner och tydlig fatkaraktär samt ett friskt och harmoniskt avslut.