Cal Pla Blanc 2019 

Vingårdar
Druvorna kommer 30-40 år gamla vinstockar som växer på 350 - 500 meters höjd. Vingårdarna är orienterade mot nordväst och jordmånen är llicorella. Skördeuttaget är ca 1,5 kg per vinstock.

Vinifiering
Druvorna skördas i slutet av september och macererar med sina skal i ett dygn. Därefter sker jäsningen i ståltank under en temperatur av 15 grader.

Lagring
Vinet lagras i ståltank på sin jästfällning i fem månader och buteljeras därefter.

Produktblad
Här kan du ladda ner ett blad med produktfakta om vinet.

Druvor
80 % Macabeu, 20 % Garnatxa Blanca

Alkoholhalt
13,5 %

Produktion
4000 flaskor

Producent
Celler Cal Pla

Pris
199 kr

Vår kommentar
Ett fylligt vin med tydlig mineralton

Allt om Vin, oktober 2022:
Drag av mogen gul frukt, örter och krydda. Lite tung i avslutningen.

Om producenten - Celler Cal Pla

Joan Sangenís är åttonde generationens vinmakare på Celler Cal Pla i Porrera. Från 1996 buteljeras vinerna från familjens vingårdar under eget namn.