Pere Sangenís och Conxita Vaqué startade sin vinkällare redan 1978, och började som första vineri i Porrera att buteljera sina egna viner 1995. Vingårdarna och vineriet har båda anor långt tillbaka i deras respektive släkter. Nu har dottern Maria och hennes man Roger tagit över och forsätter att förvalta familjens arv.
Sangenís i Vaqué har ca 13 hektar vingårdar i Porrera och producerar ca 30 000 flaskor per år.
Från Sangenís i Vaqué erbjuder vi deras röda vin Vall Por 2021 samt toppvinerna Coranya 2014 och Clos Monlleó 2010.
På bilden förklarar Maria Sangenís hur jäsningen sker - i kakelklädda betongtankar inbyggda i golvet!
Druvor: 60 % Carinyena, 40 % Garnatxa
Läs mer och beställ
Druvor: 50 % Garnatxa, 50 % Carinyena
Läs mer och beställ
Druvor: 50 % Garnatxa, 50 % Carinyena
Läs mer och beställ