Santi Puigs gammelmorbror Jaume var den siste apotekaren i Porrera och ägde också vingårdar, men stupade under spanska inbördeskriget under 1930-talet. Huset med alla inventarier finns ännu kvar, och vingårdarna sköts nu om av Santi.
De båda vingårdarna Los Perers och Les Eres togs över av Santi år 2000. Sedan dess har han arbetat med terrassering, plantering av vinstockar, urval av druvor och beskärning ute i vingårdarna och experimenterat med vinframställningen i apotekarens källare. Allt arbete sker enligt ekologiska principer. Efter mer än ett decenniums förberedelser gjordes det första vinet från Los Perers år 2013.
Från vingården Los Perers gör Santi ca 4000 flaskor per år. Han har inget eget vineri utan hyr in sig hos andra producenter för att tillverka och fatlagra sina viner. Och i apotekarens gamla hus lagras flaskorna tills de är färdiga för leverans.
Från Ca l'Apotecari erbjuder vi vinet Triaca 2013, dvs den allra första årgången som producerades.
På bilden visar Santi sin (steniga och branta) vingård.