Vårt första år

Ett år som vinimportörer

Under pandemin tidigt i 2021 föddes idén om att börja importera vin från DOQ Priorat. Arbetet startade, tillstånd söktes, producenter kontaktades och den 6 december 2021 lanserade vi våra första viner på Systembolagets beställningssortiment. 

Så nu har vi varit vinimportörer i ett år. Det som glädjer oss allra mest är att vi verkar nå ut till hela Sverige som ambassadörer för regionen. Vi har under detta första år levererat Priorat-viner till mer än 180 av Systembolagets 450 butiker, från Luleå till Ystad. Tack alla ni som beställer!

Vi har också hunnit medverka i Vin och Vi-podden och fått goda recensioner i Allt om Vin respektive Munkskänkarnas provningar av beställningssortimentet. Till exempel fick Coster de l'Alzina 2014 en "Fynd!"-stämpel i mars, och i november hamnade Lluna Vella 2015 på listan för månadens mest prisvärda kvalitetsviner. Det är vi glada för!

Under december månad fick vi också vår första restaurangkund i form av restaurang Spanjorskan på Nybrogatan i Stockholm. Här ser vi fram emot att få bidra med fler Priorat-viner till deras vinlista!

Nu tittar vi framåt mot 2023. Vi kommer att öka sortimentet med två röda toppviner från Celler Joan Simó och Balaguer i Cabré med säljstart 1 mars, samt även med en exklusiv blandlåda från Celler Joan Simó. Samtidigt kommer några befintliga viner att sälja slut, eftersom upplagan ofta är väldigt begränsad. Så passa på att beställa om du har hittat din favorit!

Skräddarsydd vinprovning